Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Monday, November 23, 2009

Climategate tar skruv i USA ... och kaos i program

Klipp med Chris Horner samt "grön ekonomi"-entreprenören Howard Gould, som faktiskt går med på att climategate bör utredas innan nya klimatpolitiska beslut fattas.

länkVidare säger Jim Inhofe, i detta ljudklipp, att han om inget händer inom sju dagar kommer att ta initiativ till att en utredning av detta sker.

--

Och det finns nog skäl att utreda detta. Samtidigt som mail visar ett något korrupt bl a review-processen korrumperande ledarskikt hos CRU tycks rent kaos ha rått vad beträffar kod och data. Några smakprov här och här.

nnDetta kan nog ha gått till som Nils Dacke funderar här:

"Isnt it a plausible theori that one in the staff finally got tired of all this and leaked the information instead of a hacker. A programmer for example...."

;-)

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 comments:

 1. ..until they found what the dog supposedly ate. :) Vilken tomteverkstad. Det här blir bara bättre och bättre. Frågan är när man får se nåt liknande här hemma. Skulle vilja se Bojsan svara på lite obekväma frågor i tv.

  ReplyDelete
 2. Chris Horner pratar om ytterligare 100 MB. Är det ett missförstånd från hans sida? När man packar upp zip-filen blir det ju allt som allt ca 160 MB jämfört med zip-filens ca 60 MB.

  ReplyDelete
 3. Anonymous.

  Har hört/läst att det skulle finns mera data. De som fixade den ska sagt att detta bara är ett urval av det de har, men hur mycket det är kan jag inte säga. Iofs inte omöjligt att Horner ändå har fel på det sätt du säger, men han kan också ha rätt (vilket jag anser är troligast).

  Eller kanske det om mer data var en liknande missuppfattning. Kan man veta något säkert? ;) Nej, jag tror att det finns mer.

  ReplyDelete
 4. Jesper.

  Ja, men det är nog ännu för lite drag i media för att vi ska få se Bojs kommentera detta i TV. (Och gör hon det lär hon väl inte ställas mot väggen utan tvärtom fritt få tala om hur skeptiker är konspirationsteoretiker...)

  Det är kanske mindre drag i Europa, förutom att det i Storbritannien, där det hände rapporterats i The Telegraph och Daily Mail.

  Dagbladet i Norge hade en rejäl artikel med återgivna mail, medan tyska tidningar jag sett hade kortfattade artiklar där det bara nämnts att CRU hackats, ungefär som i BBC (och ev. brittiska vänstertidningen Guardian).

  Frågan är om Aftonbladets artikel om fusket exponerats så i papperstidningen att den ger vågor så att andra tidningar (Metro, Expressen mm) hänger på?

  En större utredning borde väl göras, där fusk och oegentligheter på CRU ger straff.

  Förhandlingar efter Köpenhamn lär ändå rulla på. Blir nog inget bindande nu i december, då Obama knappast skriver på innan han har klimatlag i hamn i USA (annars lär han tappa cred hos amerikanska folket), men klimatavtal kommer att drivas hårt 2010.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´