Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Friday, September 25, 2009

FN använder 13-åring i propagandanummer

På FN-mötet användes 13-åriga Yugratna i ett propagandanummer. Tjeckiens president Vaclav Klaus om detta:

"It was sad and it was frustrating. ... It's a propagandistic exercise where 13-year-old girls from some far-away country perform a pre-rehearsed poem. ... It's simply not dignified."
Hittade en del av hennes tal i detta klipp, där nyhetsuppläsaren fullbordar propagandan:
"[In Copenhagen] the same World leaders Yugratna spoke to will try to put together an agreement to saven the planet she cherishes so much."Detta sade hon alltså:
"The Himalayas are melting. The polar bears are dying. Two of every five people don’t have access to clean drinking water. Earth's temperature is increasing. Pacific's water level has risen."
(Hela talet här.)

Uppenbarligen betydelselösa fakta:
 • Himalayas glaciärer smälter nog mestadels men inte överallt. Vid permanent minusgrader avgör nederbördsmönster och även sotpartiklar (från ickefossil eldning) anses viktiga.
 • Isbjörnspopulationen har flerdubblats sedan mitten av förra seklet och rapporteras nu på flera håll öka.
 • Vattenfrågan i hög grad ett fattigdomsproblem som har med tillgång till brunnar att göra. Enligt IPCC ger global uppvärmning ökad nederbörd.
 • Havsnivån anges för de senaste århundradena ha höjts med ca 20 cm/sekel. En kort tids trend på 30 cm/sekel verkar nu kunna brytas (University of Colorado, Boulder):
 • sl_noib_global_sm

  2 comments:

  1. att det blir ökad total global nederbörd är en naturlig följd av global uppvärmning, det är även fullständigt irrelevant som motargument mot ökad dricksvattenbrist i stora delar av världen.

   nederbörden lär öka där det redan är stor nederbörd (och således inte vattenbrist), men den lär minska i områden som redan är utsatta för torka och vattenbrist stora delar av året.

   ReplyDelete
  2. Klimatbluffen.

   Tack för ett mycket bra inlägg som bör uppmärksammas !

   Helt klart sker det något på vår himmel som är onaturligt, vårt väder förändras, nya märkliga moln.

   Många nya sjukdomar har gjort sin entré bla mykoplasma, folket är sjuka allt oftare, deta är min övertygelse att här finns en koppling till utsläppen på himlen, det man kallar chemtrail eller kemikalispår som breder ut sig.

   En sak jag noterat i år är att det inte syns mycket av varken humlor eller bin, även att andra insekter verkat minska i antal, hur går det då för fåglar som är beroende av insekter för att föda upp nya kullar ?

   Om bi och humlor utrotas hur ska vi kunna trygga pollinering av viktiga grödor ? vi kommer ju att drabbas oerhört.

   En vännina till mig i Skåne berättar att sparvar försvunnit nästan helt i Skåne, själv har jag märkt att fågelborden dom 2 sista vintrarna gapat allt mer tomma ! Vad är det som händer ?

   Det finns ett samband som jag förstått mellan kemikalieutsläppen på himlen och NATO´s stolleprojekt man kallar "robotsköld"
   vad ska vi med den till ? Det fins väl inga hot som nödvändiggör detta ? Eller är det en dold agenda av USA för att ta kontroll över vårt väder ? isf på bekostnad av en stor förstörelse och förgiftning av Moder Jord.

   Vi måste gemensamt agera och det nu ! Politiker och ansvariga för förstörelsen bör skyndsamt avsättas och ersättas.

   Vad jag förstått efter att ha sett en svensk film om ödeläggelsen av himmel och jord ("Ditt livs viktigaste information" Del 1 & 2) har förre statsministern och Socialdemokraten Göran Persson ett stort ansvar för det som nu sker, att han i tysthet givit sitt medgivande till denna miljöförstörelse i vårt land.

   ReplyDelete

  Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

  Note: Only a member of this blog may post a comment.


   
  ´´´´´