Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Saturday, August 29, 2009

Tre filmer i höst/vinter

Filmer på G. Den första av de nedan nämnda, Not Evil Just Wrong, tycker jag verkar mest intressant då den jämte klimatfrågan mycket verkar inriktad på environmentalism och utvecklingsfrågor. De andra två misstänker jag är mer koncentrerat inriktade på klimatfrågan.

Not Evil Just Wrong
Nämnde den här, där en trailer finns. Är producerad av två irländare och verkar både down-to-earth och intellektuell. Är nog ett bra svar på Michael Moore. Kan beställas via bloggens reklambanner uppe till vänster. $19.95 för DVDn (ger lite ersättning åt producenterna som inte lyckats få biografkedjor att visa den).

Climate Chains
Trailer för filmen "Climate Chains". Tycks iofs ha lite allmän kritik mot environmentalism och är producerad av Oregon-baserade Cascade Policy Institute.
(HT: Climate Change Fraud)
Youtube-länk


An Inconsistent Truth
Fick även syn på denna tralier för "An Inconsistent Truth", som släpps till vintern. Filmen är gjord av Shayne Edwards, som tycks ha debuterat förra året med dramafilmen Prodigal.
Youtube-länkKlimatlänkning: TV2
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 comments:

 1. Keep em coming! Jag hoppas att dokumentärerna kommer läggas ut på internet så att så många som möjligt kan se dem.

  ReplyDelete
 2. Sökte "Not Evil just wrong" på Discshop men den fanns inte där. Om den ännu inte finns att boka där eller om de struntar i den tänker jag inte spekulera i, än.

  ReplyDelete
 3. Ja, i alla fall i "Youtube-kvalitet". Jag tycker det är bra om de som gjort dem lyckas få lite framgång med dem. NEJW ska gå back då de haft ynkligt med intäkter. Även om de haft garantier tror jag inte att de fått vad de förtjänar ekonomiskt. Deras idé är att fixa ett Guinness-rekord i "biopremiär" 18 oktober och jag ska nog köpa den då några Moorefilmer gett min DVD-hylla dålig politisk balans och den kan vara bra att låna ut till lärare.

  Jag är nog gammalmodigt(?) positiv till immaterialrätt och att filmskapares produkter lyckas som affärskoncept. De som ser sig som hjältar när de lägger ut på nätet eller anser det är omoraliskt att inte lägga allt gillar jag inte.

  Man kan tycka att det borde finnas pengar och motiv att släppa detta fritt -- Policy Perils är såklart fri -- i alla fall när lite biointäkter kramats ut. Edwards film kanske fixar biografvisning. Intresset för kritik i frågan får man hoppas ökar. När den gått sina biomånader och dyker upp på Youtube bloggar jag med halvsmutsigt samvete. :-)

  ReplyDelete
 4. Snowroller. De säljer filmen via sin sajt och har promotat den i något år i USA där de sökt få biografkedjor att visa den, och de har även ett nätverk med intresserade så många klimatsajter promotar den. Kostar cirka 140 kr plus frakt.

  Vill du ha filmen kan du antingen klicka på bannern, så får jag en chokladkaka (tjugo spänn), eller gå direkt till noteviljustwrong.com. Samma pris.

  Eller vänta på copyrightvandalen som fixar det Skeptikern så sant säger vore bra.

  ReplyDelete
 5. Förtydligande, jag menade inte att filmerna skulle läggas ut på torrentsajter eller liknande utan på Youtube/Google Video från filmmakarna själva.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´