Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, August 20, 2009

Filmpremiär -- CO2 ur mänsklig rättighetsperspektiv

Filmen Not Evil Just Wrong har tydligen ratats av biografer (jag mailade en biografkedja -- fy på er! ;) ). Men nu till hösten, närmare bestämt inför söndagen den 18:e oktober, kommer filmen att levereras som DVD i hela världen samt öppnas ett nätforum för den. Man säljer paket där filmplanch och en röd matta ingår och man gör så ett Guiniess världsrekordförsök i premiärstorlek.

Så beställ gärna filmen till den 18:e oktober! ($29.95 inkl röd matta mm!)

Är man lärare eller dylikt borde den alltid vara bra att ha. (Då Micheal Moore visats obligatoriskt i skolan kan man tycka att även denna borde visas, men den dagen lär väl grisar flyga.)

(Om någon sett att jag har reklam på bloggen och tycker jag är värd en chokladbit, så...)


DDT och malaria vs. CO2 och fattigdom

Filmen tar upp något som skedde på 60- och 70-talen, men även så sent som på 90-talet, nämligen upphörande av användning av DDT i malariabekämpning. Det skedde i många fall genom direkta förbud, men kan nog i vissa fall ha berott på att ämnet förbjöds att användas och tillverkas i väst. I väst hade vi då just tack vare DDT redan lyckats utrota malaria.

Fick syn på bl a denna sida på malaria.org, och detta vittnesmål (pdf) inför senaten häromåret av en professor inom tropisk hälsa är också intressant. En sammanfattning som söker ge balans och delvis försvara DDT-kritiker är denna. I dessa texter beskrivs dock det tragiska som i många länder besluten om DDT inneburit för malariabekämpning och dödlighet i sjukdomen.

De irländska filmproducenterna Ann McElhinney och Phelim McAleer drar en parallell mellan det på många håll fullständiga DDT-förbud som miljörörelsen åstadkom -- som ledde till miljontals döda i malaria vilka annars kunnat räddas -- och försöken att nu banna användande av fossilbränslen samt menar att klimatfrågan är en mänsklig rättighetsfråga.

Här är filmens trailer.
Ett lunchföredrag

Fick på Youtube även syn på detta lunchföredrag med Ann McElhinney på Heritage Foundation. Hon är visst uppväxt i Rumänien och före detta liberal. Ett definitivt hörvärt föredrag!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klimatlänkning: NyTeknik; SDS och TA: miljöministern irriterad på fattiga som inte vill bli kvar i fattigdom; Politiken; Riks24: Guran mässar i Norge; KB
Andra bloggar om: , , , , , ,

5 comments:

 1. "Liberal" används i betydelsen "vänster" i engelskan. Att översätta det till "liberal" i svenska texter blir lite missvisande...

  ReplyDelete
 2. Monodemon: Håller med, men jag undrar varför ordet liberal betyder vänster i USA och höger i Europa. Om man nu hårddrar definitionerna av höger och vänster.

  Ska lyssna på föredraget imorgon. Kollar på VM i friidrott nu :)

  ReplyDelete
 3. Oh wow, it seems like you are both wrong AND evil!.. Or just utterly confused… It's a pity to see how much energy and time you are putting into something as unhelpful and distorting as denying the urgency and importance of climate change… *sigh*

  ReplyDelete
 4. I USA är den stora skiljelinjen mellan konservatism (klipp dig, skaffa ett jobb, gå i kyrkan och vet hut) å ena sidan, och liberalism (alla människor har rätt att välja hur de lever sina liv så länge som de inte inkräktar på andra). Det är två oförenliga ideologier som i Sverige lustigt nog har försökt att samsas i ett parti (moderaterna). Idag har moderaterna lämpat över konservatismen åt kristdemokraterna och liberalismen åt centern och folkpartiet. I USA har det konservativa lägret en ekonomiskt liberal (libertarian) läggning medan de (socialt)liberala är ekonomiskt interventionistiska med klart socialistiska underströmmar. Kortfattat: I Europa konnoterar liberal ekonomisk liberalism. I USA konnoterar liberal social liberalism. Om du är liberal i europeisk bemärkelse och inte vill bli missförstådd i USA; säg att du är libertarian, alternativt att du är för "free market economy".

  ReplyDelete
 5. Oleg: It's a pity to see how much time and energy you are putting into something completely out of human control. Climate change is not a problem, it's just a fact of life. Malaria, deceases and poverty are problems which we should devote all our time to.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´