Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Monday, July 28, 2008

Penn & Tellers Being Green
Det jag fann mest intressant är nog företagen som säljer utsläppsrätter med extrem lönsamhet och som helt godtyckligt kan använda pengarna.

Naturskyddsföreningen och "isbjörnarnas vän" WWF är ju insyltade i detta, där de och andra gjort stora pengar. Utsläppsrättshandelns svindlande belopp har tagits upp av Wall Street Journal. Systemet sägs möjliggöra fusk och ska vara svårkontrollerat och lär nog därmed komma att kollapsa. WSJ nämner här problemen och en fabrik med 30 gånger högre vinst på utsläppsrätter än på sin produkt.

Penn Jillet avslutar med att ödmjukt säga att vi inte vet om vi orsakar stor global uppvärmning. Jag vill påstå att vi vet att vi inte gör det, då bland klimatmodellers osannolika antaganden nu bl a molns feedback bevisats feltolkad (se dessa inlägg om Roy Spencers rön).

-
Då Penn & Teller tar upp Gore som tveksam role model kom jag att tänka på detta klipp, där Gore tar sig till sitt senaste tal i två Lincoln och en SUV, och man för att hålla kupén kall kör en bil på tomgång i 20 minuter. Se även National Post-artikel.

youtube.com/watch?v=ESxvY1tQHTo(Hat Tip: NewsBuster, AmericaForProsperity och UD/RK.)

----------------------------------------------------------------------------
Relaterade Twingly-artiklar:
SvD Synpunkt menar Tage Ternvall att klimatpolitiken driver på inflation, vilket skadar de fattigaste. Något som tas upp i Penn & Tellers program från 23:50.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´