Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, May 6, 2008

Hajen 5

Nu menar forskare att den globala uppvärmingen orsakar en ökning av dödliga hajattacker! Se The Guardian.



En av alla dessa flat earth society-bloggar som är skeptiska till AGW-paradigmet torde Blue Crab Boulevard vara. De påstår i alla fall att antalet dödliga hajattacker tvärtom har minskat under senaste decenniet. Kanske därför dags att lägga några miljarder på att räkna mera på detta och bygga modeller som prognosticerar hajattacker utifrån CO2-utsläppscenarios? Det handlar ju ändå om människoliv och inte ska väl de räknas i pengar?!

-----

Uppdatering.

Bilden på hajen ovan ser ju rätt skrämmande ut, men i journalistiken måste man ju ta i om det ska bli någon effekt.

Såg just på denna blogg ett nyhetsinslag om en tonåring som helt frivilligt sägs ställa upp på en Arktis-expedition (även om hon iofs av arrangören förklaras vara ny talesperson), och man får där se hur hon introduceras i att skjuta isbjörn. Flat earth society-folket hävdar ju att isbjörnarna är minst lika gamla som föregående istidsperiod av 120 000 år. Se t ex denna BBC-artikel. Således har de överlevt ett isfritt Arktis förr. Skulle tjejen skjuta en isbjörn lär det motsvara mer av isbjörnsdöd för ett år än den som sker om inte Kyoto genomdrivs [1], så... flat earth society-folket måste ha missförstått BBC-artikeln eller nåt...

Nåväl. Gillade du bilden på hajen ovan kanske även följande filmklipp är intressant. Känsliga tittare varnas dock!!!




Not [1]: Bygger på en enkel modell redovisad i Björn Lomborgs bok Cool it där en 7 procent lägre temperaturökning till år 2100 räddar mindre än en isbjörn -- ja faktiskt bara 0,06 isbjörnar -- per år under detta århundrade. Det ska jämföras med att i dag cirka 50 isbjörnar skjuts varje år. (Oj, vad flat earth-Lomborg surrar!)


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

4 comments:

  1. Dum...dum....dum...dum...dum.dum.dum.dum

    (musiken från känd film om en haj) ;-)

    ReplyDelete
  2. "F*ck you!", bloggtoppen-tvåa. ;-)

    Försökte dock med en cool bild.

    ReplyDelete
  3. Avundsjuk narcissistisk humor apropå filmklippet... :-)

    ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´