Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Sunday, January 9, 2011

Temperatur på jorden, blå och röd

Bara några temperaturkartor. Observera det som är väder och tänk på att det (enligt IPCC och andra) tros bli kallt i 20-30 år på grund av naturlig förändring men att värmen sen, i mitten av seklet, slår till med full kraft! Värmen lagras nu för fullt i kylan, i havdjupen under den kalla havsytan. Vete tusan var värmen kommer ifrån. Lita på RealClimate...

I förrgår postade Steven Goddard detta hopklipp av temperaturkartor från wxmaps.org med temperaturprognos för kommande vecka (blått kallare och rött varmare än "normalt"):Att temperaturen inte förefaller så hög är i överensstämmelse med, som jag nämnde här, att UAH satellitdata i december föll från grovt +0.3 C med grovt 0.5 C. Den pågående La Nina påverkar detta.

En meteorologiblogg nämnde denna säsongsprognos från NCEP (NOAA), som inte tycks visa fortsatt arktisk värme.
Mot temperaturkartor ovan kontrasterar i färg denna från GISS, visande temperaturanomali för perioden 2000 till 2009, dvs skillnad mot basperiod 1951-1980 som i hög grad var kall PDO-fas. (Blåare temperaturkartor ovan har vecko- och månadsdata nu samt basperiod 1961-1990.)

Sist, nedan, liten cherry picking av RSS temperaturanomali december 2001 resp. december 2010.

Månadssnitt kanske väl mycket väder, men allmänt: Är kallare än normalt bra och varmare än normalt dåligt? Lider du med de som har lite varmare än temperatursnitt sedan 30 år tillbaka är det kanske läge att lägga några tusenlappar på kvicksilverlampor...

Nej, vår el CO2-fri. Om vi på annat sätt minskar CO2 som vi antar utan minskning ger t ex +2 C ska påpekas att en av IPCC högt ansedd klimatforskare, Mike Hulme, menar att +2 C är bättre för de flesta och för fattiga.
Relaterat i media: TV 2 om fisk som frös ihjäl; ekuriren om rekordkyla i Södra Sverige; SkD om Chicken Little i Lomma
Andra bloggar om: , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´