Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, March 23, 2010

Svenskar mest rädda för klimathotet -- Eurobarometern

Eurobarometern (pdf) om européers syn på klimatet som hot augusti-september 2009.För Sverige hade här siffror knappt ändrats sedan januari-februari 2009, eller mätresultat 2008.

Vi var i mätningarna 2009 avvikande på så sätt att vi ungefär som för ett par år sedan var rädda för klimathotet samtidigt som rädslan sjönk kraftigt i andra länder. Denna diskrepans var tydlig i mätningen januari-februari 2009 (pdf) då andel svenskar som ansåg att klimathotet var det allvarligaste hade ökat med ett par procent (till 82 procent) samtidigt som andel som ansåg detta i övriga länder minskade med tal ganska jämt spridda mellan (minus) 4 och 25 procent.

September 2009 var "pre-Climategate". Hur avslöjandet påverkat opinionen blir intressant att se, men vi får kanske vänta några månader på siffror för årets första månader.

Relaterat i media: AB
Andra bloggar om: , ,

7 comments:

 1. Det är klart vi i Sverige fortfarande är livrädda, den Svenska censuren har inte släppt igenom någon information om climategate till massorna, istället laddar de upp för en ny våg av desinformation.
  /Robert W

  ReplyDelete
 2. Fan, alla jag känner anser att klimathotet är en stor bluff. Har mycket svårt att tro att 75% av svenskarna oroar sig för klimatet nuförtiden.

  ReplyDelete
 3. Nån som hört talas om riggade undersökningar? Kan man svarva fram de rätta temperaturerna så kan man väl fila på röstetal också samt styra till de rätta åsikterna med frågor som leder boskapen i dess nosring. Men visst är politiker och MSM också med på båten.

  ReplyDelete
 4. Precis som andre anonym säger, det verkar som om man frågat ett utvalt antal personer. Det beror ju också på vilket sätt man presenterat ämnet innan man ställt frågorna.

  ReplyDelete
 5. De svenska medierna kan vara stolta över sig själva. I åratal har de desinformerat och lurat i svenskarna att det finns ett STORT och ALLVARLIGT klimathot. Climategate och avslöjandena om felaktigheter i IPCC:s rapporter har de flesta av dem försökt tiga ihjäl. Resultatet av denna massiva desinformationskampanj är att svenskarna är räddast i Europa för klimathotet. Bra jobbat svenska tidningar, radio och TV!

  ReplyDelete
 6. Undersökning gäller nog inom MP och V och ev. C
  Denna klimatbluff kommer få konsekvenser inom politiken när gammelmedia börjar nysta i den. Här en socialdemokrat som förstått bluffen när han börja titta lite nätt på den.http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1465&blogg=38134

  ReplyDelete
 7. .
  Ordet Intergovernmental, som ingår i bokstavskombinationen IPCC, skildrar tydligt huvudmännen/beställarna, bakom Panelen för Climate Change.

  Trots att de flesta av oss, känner till skandalerna och komplexiteten i klimatet, låtsas politiker och media fortfarande, att det påhittade AGW leder till vår undergång. Symbiosen mellan ledande politiker och journalister synes urholka demokratins grunder, misstänkliggöra all forskning och eventuell tillit till media.

  Kättaren har däremot utfört ett journalistiskt arbete, som saknar motstycke i den mediala världen, vilken ännu tycks tro, att all verklighet är medieskapt.

  Denna blogg lyser i mörkret och ger hopp till alla rädda svenskar !
  .

  formas

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´