Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, January 7, 2010

Vindkraftsfilm från Norge

[Antar att indoktrinerade och/eller profiterande zombies sedvanligt dyker upp och kommenterar att jag betalats, så spar nu tid meddelande att detta är ideellt utan ett öre från särintressen.]

-
vindkraft_nrk_englar_med_skit_pa_vingene.jpgBra film om vindkraft från NRK: Englar med skit på vengene. Döda havsörnar. Någon i filmen säger att vindkraft innebär grön energi - i Norge som har 100 procent vattenkraft. Hur lätt kan man komma undan med lögn idag? Tragedin med havsörn var förutsedd.

Bara att stoppa/riva kraftverken i parken om de vill ha kvar havsörn, men projektör, "miljökämpar" och politiker snackar på om att det är positivt och ger kunskap för kommande parker. Vad är motmedel mot environmentalism och vindkraftsvansinne? En förnuftets revolution?

Det är alltså "CO2-mässigt" meninglöst att uppföra vindkraft i Norge. Att norska politiker beslutat det blottlägger nog klimatfrågans karaktär, nämligen en där symbolism är central och dogm styr totalitärt; att man oavsett förnuft är för allt "korrekt". Det är karaktären hos fundamentalistisk religion, denna etablerad inom universitet där med environmentalism (apokalyptiskt alarmism med budskap om människans/marknadens skuld) som ideologisk jordmån sådant som kallats "miljö" och dogmer kring det gjorts heligt och sen anammats av politiker och media.


Uppdatering: John McLean apropå Global Warming:

"The Age of Reason has ended. This is the Age of Belief."

(HT: Kolerbygdens Landskapsskydd.)

Vindkraft i media: DN, TA1, TA2, KB, KB
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 comments:

 1. Oj, det var en angelägen men förskräckande film. Den borde alla beslutsfattare som sitter och godkänner vindkraftsparker se! Sorgligt och hemskt.

  Här norr om Falkenberg planeras för fullt en vindkraftspark vid en kustnära våtmark som är känd som en viktig lokal för stora rovfåglar på västkusten. Alla är så hjärntvättade av vindkraftspropagandan att nästan inga protester hörs...

  Jag ska ska ladda ner denna fNRK-film och sprida den.

  ReplyDelete
 2. Den här filmen borde sändas i SVT, om och om igen.

  ReplyDelete
 3. Johan. Ja, och realistiskt i alla fall en gång med reprissändning.

  Mejla gärna SVT:s natur-redaktion i vänlig men "urgent" ton; typ dina egna känslor kring att man cyniskt låter miljöförstöring ske och havsörnar förolyckas.

  "Urgent" viktigast, men fakta att det hela inte minskar CO2 ett gram kan nämnas.

  Och länka gärna till NRK, så de inte ser detta tips om att mejla dem. :)

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´