Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Monday, January 25, 2010

Nyhet: Journalist kräver Pachauris avgång...

Har snabbt sökt fånga lite av kritiken mot Pachauri. Beklagar, men har följt Glaciergate dåligt (och inte ens läst allt jag länkar här), men journalisten Richard North ska efter en artikel i Daily Telegraph kräva att IPCC:s ordförande Rajendra Pachauri avgår -- kanske för att rädda IPCC...

Video via Lubos Motl:
Youtube


Pachauris institut TERI, inblandade i IPCC:s alarmiska årtal 2035 som det när Himalayas glaciärer ska ha försvunnit, ska med hjälp av denna alarmism ha lyckats få anslag på 500 000 dollar, vilket bl a The Sunday Times och The Australian haft artiklar om. (HT: ACM.)

Hur mycket makt har journalisten här? I detta fall -- när det finns uppbackning med argument som visar att Pachauris eget forskarinstitut låg bakom den falska uppgiften om glaciärer, som alltså var alarmism som han personligen tjänade på -- kanske ändå viss makt. Pachaurio lär väl hoppas att politiker inte kräver hans avgång. Får han gå är det inte säkert att det räcker för att politiker ska medge att klimatfrågan är oseriös. Möjligen finns en symbolisk betydelse som har att göra med drivkraften ekonomiska anslag, så att lite hysteri undergrävs? Men det här är logik inom politik och media snarare än naturvetenskap. Dock får man hoppas att avslöjanden om fel i IPCC forsätter, så att klimathysterin släpper.

(Relaterade länkar, även Times Now. I Telegraph här en bloggpost av James Delingpole med länk till North, och här Christopher Booker om detta.)

Detta indiska nyhetsinslag (CNN-IBN) hittade jag på Liberty News Central:
Relaterat i media: VL, SDS, SvD1, SvD2, HD, DN, Dagens Miljö
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´