Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Friday, July 10, 2009

Al Gore -- ett par olika klipp

Fredag, så varför inte South Park-avsnittet Manbearpig...

[Clip has been removed.]


I detta klipp föreslås att Al Gore gör en ny film men på ett annat tema. Bakom kampanjen står visst organisationen Action Against Hunger.Beträffande hunger- och fattigdomsbekämpning bör något av det viktigaste vara -- jämte sådant som kunskaps- och hälsobistånd -- att verka för fri handel som skapar förutsättningar för fattiga länder att leva på export av jorbruksprodukter. Något som nu åsidosätter en fungerande av politik ej störd handel är inte minst EU:s jordbrukspolitik CAP. Ser att G8-länderna nu ökar bistånd med 5 mrd dollar, men möjliggörande av handel vore värt ofantligt mycket mer.

HT: Daily Bayonets Global Warming Hoax Weekly Round-Up.


Ethanol_Famine.gifApropå hungerfrågan såg jag att moderaternas miljötalesman lånar sig till etanollobbyism. Det är inte bra, inte bara med tanke på etanolets påverkan på matpriser och miljö -- Brasiliens miljöminister avgick förra året för att sockerrörodlingar ledde till en rekordsnabb ökning av regnskogsskövling -- utan även utifrån demokratisk synpunkt. Dåligt omdöme av miljöansvarig politiker i ledande regeringsparti att göra gemensam sak med ett särintresse. Gröna bilisters koppling till Sekab har bl a Lasse Swärd beskrivit.


Nåväl... Trevlig helg!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´