Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Monday, February 2, 2009

Ambitiöst förslag

Funderar på att snart blogga om allvarliga lite deprimerande saker, och därför kan ju denna artikel utgöra balans. Slänger in rubbet -- hela artikeln -- om en ...miljöpartist. Kanske inte märkligare än övertoner från Gore och andra alarmister, men vissa tycks ta dem på allvar.

bild-12

"Ska vi tvingas flytta Göteborg till slätten mellan Skara och Skövde för att undvika översvämningar? Frågan ställs av kommunalrådet Kia Andreasson, Miljöpartiet, i Göteborg.

Hon vill åter lyfta frågan om översvämningshot i samband med den befarade klimatförändringen. Detta med anledning av en rapport som inom kort hamnar på byggnadsnämndens bord i Göteborg och som behandlar framtida översvämningsrisker.

"Rapporten visar att det handlar om tio miljarder kronor för att skydda våra kuster och alla de städer och samhällen som finns vid vattnet. Det låter kanske märkligt att tala om att flytta Göteborg till någonstans mellan Skara och Skövde, men jag skojar faktiskt inte", säger Andreasson till Göteborgs-Posten.

"Vi måste få en seriös debatt om översvämningshoten och klimatförändringarna på nationell nivå, men inget händer."

Hon beskriver ett scenario där havsnivån kan öka med mellan 80 och 200 centimeter. Hon menar att Göteborg och en del andra kommuner har en viss planering men hon saknar ett nationellt fokus på problemet.

"Man måste sätta ned foten med en gång i de här frågorna, arbeta förebyggande och till exempel avsätta pengar till fonder för framtida behov och starta en katastrofplanering. Jag tänker mig att vi kan ta upp det i EU under Sveriges ordförandeperiod", säger hon till Göteborgs-Posten på nätet."

Reinfeldt kan nog vara idel öra är jag rädd.

Får skynda på med mina allvarliga bloggposter nu innan de flyttar oss...


(HT: Farbror Torsten hos Klimatbluffen. Bild: The Climate Scam.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 comments:

 1. Missade att du också skrev om detta! La själv upp en artikel om den här mentala härdsmältan ;)

  ReplyDelete
 2. Okej. Mentala härdsmältan tycks vara både bottenlös och gränslös i spridning och kreativitet, så det är tyvärr även omöjligt att hinna kolla och skriva om allt. (Och statsministern hummar väl med i varje ny galenskap...)

  GP hade förresten detta uppslaget på förstasidan och på ett heluppslag, där de inte gjorde sig det minsta lustiga över förslaget, och bl a intervjuade en person i Mölndal som tvingades rädda sin farmor ur en stuga när det blev översvämning på tomten.

  -
  För den vetenskapliga ordningens skull kanske man borde länkat havshöjningsdata från University of Colorado, Boulder.

  ReplyDelete
 3. Detta inlägg på recons blogg (tips i kommentar på din blogg, Skeptikern) visar att Göteborgs vattennivå inte ökat. Möjligen sjunkit något.

  ReplyDelete
 4. Magnus: Man skall aldrig låta fakta komma i vägen för ett bra mittuppslag om översvämningar i Göteborg!

  Jag har dålig koll på GP (bor i Stockholm). Är dom lika hängivna AGW-anhängare som DN, Expressen och Aftonbladet?

  ReplyDelete
 5. GP känns extremt PK. Kanske värre än nåt annat. Här webbartikel om att flytta Göteborg till Skara, där man kryddar med alarmism om extremare väder, fler stormar mm.

  Kan nämna att de upprepat raderade min kommentar, som jag dock sparade som skärmdump. (Det är numera vanligt att fakta som går emot klimathypotesen raderas; Di raderade i veckan 4-5 gånger en kommentar jag gav.)

  PK:iga GP hade dagarna efter att Greenpeace larm om gift i viner avslöjats som bluff ett heluppslag som om tusendelarna av gällande gränsvärden var farliga och vinerna listades. Man kan undra hur GP klarar vilseledande information juridiskt, där drabbade vinleverantörer bör ha synpunkter?

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´