Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Friday, December 5, 2008

Kallt och snöstorm i Kina

Väder. Vi i Sverige har väl nu någon grad varmare än normalt, men snöiga Storbritannien samt mellan-, södra och sydvästra Europa torde inte ha det (nämnde här Spanien).

493258-xxs.jpgDenna China News-nyhet i går fick mig att tänka på att det kan bli intressant att kolla hur Met Office 3-månadersprognos, som recon bloggade om, kommer att hålla.

Värsta snöstormen på 50 år inträffade i södra Kina i januari och februari i år. Man kan förresten undra om inte snöstormar nu i det inre Mongoliet blir svåra för den fattiga befolkningen där?

Det står vidare att "[M]ajor cities like Beijing and Shanghai will experience a drop of about 10℃ today, while in Hunan province the plunge could be between 14℃ and 16℃ in the coming days". Men detta är som sagt väder -- om än inte i en lika varm värld, mätt som global årsmedeltemperatur, som de flesta år under det senaste decenniet.

---------------------

Fredags-uppdatering: Då jag ovan tar upp väder bör kanske ytterligare understrykas att mina exempel inte direkt har med jordens klimat att göra. Det anser jag faktiskt inte.

An Honest Climate Debate reder med hjälp av detta diagram ut vad som är vad...

understandingmanmadeclimatechangebyhonestclimate.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , ,

1 comment:

  1. Ser ut som om de glömde "Earthquakes" i lathunden för AGW-relaterade fenomen...

    ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´