Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, July 24, 2008

Från Spencers vittnesmål i senaten (video)


Cirka 6 minuter Roy Spencer.



Jag har inte satt mig in i amerikanska senatens senaste utfrågning om global uppvärmning, men Spencer förklarar här bl a att forskning nu visar att klimatkänsligheten är mindre än en grad Celsius vid dubblad CO2-halt och att det mesta av uppvärmningen de senaste hundra åren inte kan anses ha orsakats av koldioxid.

Han ger IPCC kritik för att de förringat mycket kraftiga påverkansfaktorer vid sidan av koldioxid, såsom variationer i moln vilka Spencer på senare tid forskat om (nämnde jag här). Från 4:30 tar Spencer upp IPCC:s uppdrag, att finna mänskliga orsaker till klimatförändring, och att det kan ha fått konsekvenser.

Faktiskt en mycket bra insats av Spencer, som till utfrågningen även släppte ett dokument, som finns att läsa här och som pdf här.

-
Direkt efter Spencers vittnesmål, i klippets sista halvminut, utdelar utfrågningens ordförande, senator Barbara Boxer, värsta guilt by association. Lubos Motl kommenterar det och annat här, där även en hel timmes utfrågning kort recenseras.

--------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 comments:

  1. Videon funkar inte längre :(

    /micke

    ReplyDelete
  2. Var nog tillfälligt strul, men tack för upplysningen!

    ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´