Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, July 17, 2008

DN bytte alarmistiskt ord

Vi vet iofs redan att DN är oseriösa, där de exempelvis rapporterat om klimatologers modellers förutsägelse att den Nordatlantens termohalina cirkulation (den s k Golfströmmen) ska kraftigt bromsas, utan att berätta att ingen seriös oceanograf tror detta (post om det). Eller att de vidarebefordrar en klimatologs uttalande att issmältningen på Arktis 2007 och i dag enligt modellerna bevisar att människan är orsaken, vilket knappast heller seriösa oceanografer eller glaciologer uttryckt (post om det). DN låter ofta klimatologer som ser minsta korrelationgrad för någon modell som AGW-bevis vara "sanningsvittne".


Nåväl. Noterade just detta:

En reflektion av en WWF-representant, enligt vilken det inte är för sent...


(DN)

...förvandlades i artikellänken på DN:s hemsida till dystopin att allt redan är för sent:Detta kan iofs bero på en feltolkning, men WWF lär inte klaga. Den organisationen torde numera, med tanke på klimatkompensation för annonser (SvD), leva i ett slags symbios med medierna.


------------
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´