Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Saturday, June 7, 2008

Video 3/3: Sekten som kallas miljörörelse

Slutligen två kortare klipp.

Dels ett med Michael Crichton, där han -- kanske passande denna blogg -- förklarar varför han ser dagens miljörörelse som en religion.
Miljörörelsens syn på människan som ett problem tydliggörs knappast bättre än i detta klipp från en i miljöfrågan engagerad.Denna kortfilm, The Stork, gjordes av Nina Paley. Ser den publicerad med några bisarra kommentarer på The Anthropik Network, en sajt för upplysningsfientliga primitivister och anarko-primitivister.


-

Läser förresten i Sydsvenskan att Naomi Klein vill skapa en "militant social rörelse" kring miljöfrågan. Hon uppmuntrar alltså revolutionära folkfrontsrörelser som Klimax. Lite information om dem finns här och här. Det är inte svårt att se upplysningsfientliga och antihumanistiska drag även hos dessa, som med miljöalarmismen vill åstadkomma marknadsekonomins avskaffande.

Naomi Klein säger att "katastrofekonomerna", de som hon påstår har katastrofer som sin marknad, kan stoppas genom att man är

"...extremt allvarlig och extremt akut om växthuseffekten. Och genom att man bygger en kraftfull och militant social rörelse."
Det hela verkar bygga på den marxistiska idén och antagandet att marknadsekonomin per automatik störtar samhället i förfall, där nu ett ekologiskt förfall är det primära.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

8 comments:

 1. Att storkapitalet ej är intresserade av nyanser, det vet vi sedan tidigare.Men att försöka förringa att Storkapitalet liksom Marxismen struntar fullständigt i fattiga människor det vet vi av historien.
  Aralsjön är numer en öken.
  De 2.000 som dog i Bhopal i Indien på grund av utsläpp från UnionCarbides fabrik har aldrig fått någon upprättelse.Elektrolux lade ned den mest vinstdrivna fabriken med lägst personalomsättning inom E-lux i Sverige nämligen Dammsugartillverkningen i Västervik och den enda orsaken till det var en motköpsåtgärd då fabriken flyttade till Ungern eftersom Ungern skulle köpa ett antal JAS-flygplan från ett annat Investorägt företag.Nu,senast har vi ett antal svenska direktörer som påstår att Klimathotet är en papperstiger.Självklart att Klimathotet är en papperstiger för de som anser att det är långt till nästa kvartalsrapport!

  ReplyDelete
 2. Som upplysning kan nämnas att Aralsjön förstördes av kommunisterna i Sovjet... Dessa brukar inte räknas till "storkapitalet".

  Tio tusen gruvarbetare dör i kommunist-Kinas kolgruvor varje år. Är det också "storkapitalets" fel?

  Det är "storkapitalets" förtjänst att du över huvud taget kan läsa den här websidan.

  ReplyDelete
 3. Magnus har läst ledaren i Kristianstadbladet. Duveborn måste vara alldeles till sig över att några att hans nyliberala meningsfränder har upptäckt honom. Annars torde spridningen av hans åsikter vara obefintlig. Ganska lustigt också att Duveborn medger att han inte läst Kleins bok men ändå är helt säker på att allt som står där är fel eftersom han har läst Norberg och Benulic från pärm till pärm. En nyliberal ledarredaktion på en småstadsblaska i en landsortshåla ! Hur länge ska de förbli oupptäckta av i stort sett alla utom mig ?

  ReplyDelete
 4. Hallå! Försök att skriva ett namn. Det ska väl inte vara så svårt?!

  Kan inte kräva mycket intelligens att göra det -- inte heller för att räkna ut att det är omöjligt att föra ett replikskifte på nätet om inga identifikationsmarkörer ges.

  Den som inte skriver ut namn i fortsättningen riskerar att bli raderad.

  De som redan skrivit inlägg uppmanar jag att under namn eller personlig signatur förklara vad de skrivit och på så sätt göra fortsatta inlägg begripliga som delar av denna diskussion.

  När det gäller ämnet tror jag inte på konspirationen Storkapitalet. Jag anser den vara falsifierad, men jag lovar svara bättre senare, när tid ges.

  /Magnus

  ReplyDelete
 5. Och jag som trodde du hade 2 bloggar för att ge människor med olika inställning till personlig integritet möjlighet att uttrycka sin åsikt !!!
  Så besviken jag blir !!! Dick Erixon som också läst Kristianstadsbladet har en annan stil : Inga kommentarer tillåts ! Och det är klart, vill man inte ta del av några som helst motargument så varför inte ...

  ReplyDelete
 6. Den sista anonymous:

  Jag beklagar att du inte har tillräckligt med IQ för att begripa att du är precis lika anonym som nu om du avslutar dina inlägg med texten "/Plutten", eller något annat namn.

  Med så låg IQ som du därmed måste ha kan jag ju inte begära att du ska förstå att diskussioner där deltagarna inte ger sig själva identifikationsmarkörer är omöjliga att ens föra.

  Nåväl, jag tror att denna tråd, i och med ditt typ inofficiella världsrekord i IQ-befriad kommentar (vad har jag stoppat?), i sig kan vara till nöje för läsare av denna blogg.

  Tack.

  ReplyDelete
 7. IQ - kan räkna upp till 100
  IQ - kan ABC
  IQ - en kille att beundra
  IQ, låg IQ, IQ-befriad
  Starka känslor minsann ! Eftersom de flesta av dina inlägg faktiskt inte genererar några kommentarer alls, några enstaka genererar 1 kommentar, och löjligt få fler än 1 kommentar så borde den s k diskussionen i alla fall gå att föra, förutsatt att du överhuvudtaget vill ha en sådan. Annars kan du väl bara ta bort möjligheten att kommentera och kanske samtidigt gå över till en mera brutal debattstil som t ex mannen med flugan. Kalla Naomi Klein för gnällkärring, verkligen tecken på IQ så det räcker och blir över !!!

  ReplyDelete
 8. Snälla anonymous. Jag vet inte om du är den som här ovan försvarar eller inte försvarar Storkapitalet, eller någon helt annan? Detta eftersom du inte har skrivit namnet "X" eller något annat namn som du själv väljer som särskiljer dig som debattör. (Du kanske borde välja "Gnälliga dummerjönsen"?)

  Därför är det är ditt fel att debatt inte kan föras. Några av dig själv valda bokstäver är det enda som behövts och jag har inte censurerat dig.

  Jag borde väl bett dig fortsätta debattera Naomi Klein med ett id vid varje kommentar. Det är allt jag begärt. Att du trots min tydliga och enkla förklaring varför jag kräver id-markör skulle förstå det och fortsättningsvis skriva ut en föreföll dock inte sannolikt.

  Därför stänger jag av möjligheten att kommentera anonymt. Jag slår på den igen när jag tror att du inte längre hänger här och på trots kommenterar utan signatur.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´