Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, June 12, 2008

Länkar om sol, klimatvetenskap och järnväg

Några länkar...

1) Först till senaste post på bloggen Solar Science, som tar upp NASA:s David Hathaway nedvärderande av solaktivitetens betydelse -- långt under den betydelse solforskare i allmänhet ger den (låt mig t ex nämna Henrik Lundstedt och dennes kollegor i Lund) -- och istället enligt IPCC:s dogm tillskriver CO2 nästan all betydelse, vilket inte bevisats och faktiskt svårligen kan förklaras.

(Att CO2-dogmen svårligen kan förklaras beror dels på klimatmodellernas osannolika antagandena om dominerande förstärkande återkopplingar i det reglersystem klimatet är, och som inte har stöd i historisk temperaturdata. Men även på att förstäkningseffekter har falsifierats i empiriska studier där de centrala feedback vattenånga och moln betett sig motsatt antagandena i modellerna (ref. om vattenånga och moln).)


2) Så löjligt narcisistiska länkar till egna kommentarer (intressant...?): Kommenterade i går Pontus Schultz VA-bloggning, Johan Unungers blogg Saltå kvarn, bloggen Konc i ett nötskal samt KG Holmstens blogg. Den senare bloggen förefaller USA-kritisk och konspirationsteoretisk som jag nog inte delar politiska åsikter med, och förutom Pontus blogg vet jag inget om bloggarna jag kommenterade i. Men politik var inte centralt i kommentarerna. Frågan har visserligen politiska implikationer då politik allt mer motiveras med klimatmål, men beskrivning av en närmast obefintlig vetenskaplig grund var kommentarernas syfte.


3) Vill sist men inte minst tipsa om Danne Nordlings utmärkta analys av ett från miljöminister Andreas Carlgren förvirrat utspel om järnvägen.


---------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´