Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Wednesday, May 14, 2008

Försommar-snö i PennsylvaniaMer trams-bloggning. Nämligen att det snöade i Pennsylvania natten till måndag. Nej, väder är inte klimat -- verkligen inte! Det var i alla fall en ovanlig händelse. Senaste det var snö i maj i delstaten var den 1:a maj 1963, då det kom drygt 1 cm.Men vore det inte kul om snöfallet i norra Dalarna nu kunde leta sig ner till Stockholm, där Per Holmgren drömmer om att sälja sin jul-CD "Ja se det regnar"... ;-)

Nej, usch vad elak jag är! Otrevlig som försommar-snö. (Bara det ordet läskigt!) Förlåt mig Per (och stockholmare).

Nåväl. En väderblogg om Pennsylvania-snön här.


Uppdatering:I den södra delstaten Arizona kom igår denna snö (tips). Dock på 2000 meters höjd. (I Pennsylvania kom snön på cirka 350 meters höjd.) Det rapporteras för staden Flagstaff ett lägsta-temperaturrekord snö-rekord sedan mätningarna startade. Men kom ihåg att detta bara är väder.

------------------------

För övrigt: Burma.

Förslagsvis Erikshjälpen med postgironummer 90 09 28-3 och märk gåvan med "Cyklondrabbade i Burma". (Tala gärna med politiker också om att regimen bör störtas. Mänskliga rättigheter kan man tycka i extrema fall borde väga högre än folkrätt.)

------------------------

Helt apropå: Maggie, med svenska och engelska The Climate Scam, har en insändare i SvD, där det diskuterats i kommentarerna.

SvD skriver nu om en klass 1 varning för snö i Dalarna. Vore intressant om de kunde ange temperatur- och snörekord för maj och/eller aktuella datum (om tidningen nu gör det med tanke på klimatpolicy? :-). Fler länkar (men inga rekorduppgifter): SvD2, SvD3, SvD4 (bilder).
Även DN tar upp detta (här om fredagskvällen),
...liksom Aftonskymning.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 comments:

  1. Jaaa här fanns ju allt om klimatförändringar... ;)

    ReplyDelete
  2. Allt... Kunde inte sagt det bättre själv. Tackar! ;)

    ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´