Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Sunday, April 7, 2013

Video: Climate Change in 12 Minutes - The Skeptic's Case

Denna video var riktigt bra. Gjord av Dr David Evans, men jag hade inte sett den tidigare. (Klippet laddades upp 20 feb 2013 av Stefan Molyneux, och jag tycker mig nästan höra hans röst...)

Kompletterande detaljer:

Först nämns att olika antagen feedback skiljer s a s IPCC-trogna och "skeptiker". Här kan nämnas att varken "skeptiker" eller de som tror på IPCC:s katastrof-prognoser är säkra på exakt storlek av feedback. "Skeptiker" menar dock att den är negativ (dämpande), medan "IPCC-trogna" anser den är positiv (förstärkande).

Klimatet ett kaotiskt system som är svårt att förutspå i datormodeller. IPCC anger de har dålig kunskap om för feedback betydelsefulla moln. De har svårt att modellera dem. De förutsätter ändå en för temperatur positiv feedback, en förstärkning, med avseende på ändringar i CO2-halt (utesluter alltså negativ feedback), men någon hotspot ser vi alltså inte. (I bl a naturens system dominerar med få undantag negativ feedback. Det bör även gälla temperatur i klimatsystemet. Undantag man kan tänka sig för jordens temperatur är när albedo ändras då jorden går in i resp. ut ur istidstillstånd; vatten byter aggregationstillstånd.)


[Post uppdaterad 7 april 18:50]

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´