Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, February 4, 2010

Lite smått och gott

* Kanadensiske kulturkritikern Mark Steyn nämner här en journalist som menar att Climategate är en journalistisk skandal, men inte på det sätt man skulle kunna tro utan felet beskrivs som att en liten klick journalister ifrågasatt doktrinen om global uppvärmning.


* Enligt denna artikel kommer Phil Jones att återuppta sitt arbete på EAU. Artikeln nämner dock incidenten där Jones inte korrigerade fel rörande UHI i Kina. (Info exvis här och här.) Peter Liss hoppas förstås att politikerna inte ska döma dem samt nämner även att domen i Freedom of Information Act-fallet inte kommit än.


* Enligt Sveriges Radio står vindkraften stilla, då den är nedisad. Tänk, detta har jag för länge sedan förutsett och då kallats vindkraftshatare, industrisponsrad förnekare och liknande. Tycker dock inte min förutsägelse hade ett uns av Cassandra över sig. (De som gnällde på mig hade i och för sig ...något av hjärnslö zombie över sig.)


* Är helt med på Sanna Raymans noter i artikeln Om vi bara tror på vindkraften?. Slutkläm,

"Talesättet säger att 'man ska inte tro, man ska veta'. Tilläggas kan möjligen att 'om man inte vet, bör man tveka'."
...är inte alls dumt! (Politikers ansvar att tänka och agera självständigt följer nog av kritik jag nämnde i en kommentar hos Johan Ingerö.)


* Indikerar detta att vindkraften liknar IT-boomen...och kraschen? (Kanske värre, då det hände saker under "IT-rusningen" medan dyr besvärlig vindkraft är något vi klarar oss utan.)


* Exotiska nyheter: Klimatsmart idrottsrörelse. Klimat-singalong. Men viljan är förstås god.


Klimat i media: Dagbladet1, Dagbladet2
Andra bloggar om: , , , , , ,

2 comments:

 1. Jag tar upp lite av Lorne Gunters artikel, som Steyn pratar om:
  "Det har hittills visat sig att åtminstone 16 betydelsefulla påståenden i AR4 ( IPCC -rapporten som vann ett Nobelpris tillsammans med Algore) - har sitt ursprung i miljögrupper snarare än forskare, inklusive påståendet att klimatförändringen skapar tornados, orkaner, skogsbränder och förvärrar översvämningar."

  Alla dessa så kallade forskare är först och främst liberala aktivister, även om de har en naturvetenskaplig utbildning.

  ReplyDelete
 2. Tack för info! Du bevakar nyheter om detta bra! Funderar på att nån gång lista fel i IPCC:s rapport i en flik i denna blogg någon gång (har en med filmklipp) när jag får tid. Finns en hel del kända fel och tveksamheter som inte belysts så mycket än (har nämnts i böcker och vissa dokument).

  Du har rätt, var och varannan dag ser man nåt nytt häpnadsväckande tunt och/eller felaktigt i AR4 och jag såg lite i går som jag missat samt har säkert missat mycket! Att mainstream media håller tyst om detta är verkligen skandal! Denna tystnad står ju i motsats till journalistyrkets respektive fenomenet medias själva funktion och existensberättigande.

  Sanslöst. Det är kanske lite som att ett kreationistiskt kristet alster inte skulle vara det första att göra reportage om fynd kring våra förfäder. Absurt nu är att en atestisk organisation som Vetenskap & Folkbildning är klimatreligiös; denna religion ingår kanske i en ny "politisk ateism" som inte är helt olik något som en gång fanns i Sovjetunionen?

  Förutom s a s aggressiva ateister tycks kollektivister vara rikligt förekommande bland religiösa icketänkare i frågan (bland många andra t ex exempelvis filosofen Folke Tersman...).

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´