Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Sunday, December 6, 2009

Stern: Krascha ekonomin -- a hard rain's a-gonna fall

Om tidigare världsbanksekonom i The Telegraph:

Köpenhamns klimatkonferens: Låna upp över öronen för att stoppa den globala uppvärmningen, säger Lord Stern

Regeringarna bör öka upplåningen för att tackla den globala uppvärmningen trots den svåra situation med budgetunderskott, allt enligt Lord Stern Brentford, tidigare chefsekonom på Världsbanken.

Författaren till Sternrapporten 2006 om kostnader för att ta itu med klimatförändring säger att han var expert på att hantera hårda budgetrestriktioner och medger att nuvarande statsskuldssituation är "oroande".

Men han tror att det oåterkalleliga klimatförändringar innebär motiverar extra press på statsbudgetarna.

"Vad jag säger är att vi bör vara försiktiga med de offentliga finanserna, men om vi skulle fråga framtida generationer: vill du hellre ha en skändad jord eller större skuld, så skulle svaret vara att de skulle vilja ha större skuld", berättade han efter att ha gett ett tal i veckan för The Sunday Telegraph. "Du kan bli skuldfri, men du kan inte komma ur det andra. Detta är en av de få fall där det faktiskt finns argument för större lån. Det finns ett logisk motiv för det.

[...]"

Det finns nog alltid "hot" som man kan söka åtgärda genom att plöja ned typ obegränsat med resurser i FN-projekt. Resultatet vi ser i Spanien av politik för endast grön energi-politik är massarbetslöshet och ekonomi i fritt fall. Vad händer om med Sterns förslag världsekonomin kollapsar? Är det bäst för miljön?

Att CO2 är ett hot är enligt en lång rad mer prominenta forskare på området ett hjärnspöke. Inte ens hälften av klimatforskarna tror på ödesdiger katastrof. En både lättillgänglig och ambitiös genomlysning av klimatfrågan med hundratals referenser till peer reviewed forskning är boken Unstoppable Global Warming: Every 1,500 Years (Google Books) av atmosfärsfysikern och inom miljövetenskap verkande professor Fred Singer samt Dennis Avery; Amazon och Bokus.

Sen har visst en tidigare gud prostituerat sig. Tills för cirka 10 år sedan var han bra. Här bäst? En kättersk boogie-version på Rolling Thunder Revue-turnén:Klimat i media: SvD1, SvD2, SvD3, AB1, AB2, AB3, MA1, MA2, TA, SMP, Politiken1, Politiken2, Politiken3, DN, Barometern, GP1, GP2, GP3, VG, DN1, DN2
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´