Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, July 21, 2009

BREAKING NEWS: Reinfeldt missar 4-gradersmål!

Lade in extra information i temperaturgrafen för Grönland nedan (Schwartz och Randall). Den ger, jämte den cirka 80000-åriga istid som inte ingår i grafen, en på Grönland grovt 10 grader C lägre förindustriell temperaturnivå jämfört med idag. Med tanke på att temperaturändring på Grönland kan vara dubbelt så stor som ändring i global genomsnittlig temperatur kan vi räkna med att vi har en temperatur 4 grader C över förindustriell nivå.

Därmed har våra styrande missat målet "att den globala temperaturen högst får öka 2 grader jämfört med förindustriell nivå".

Redan nu kan 4-gradersnivån vara passerad.

Vem iordningställer skyddrummen?!Jag ritade även in +0.7 grader C temperaturökning för senaste 150 år, men så kan man förstås inte göra. I en bloggpost som denna får det dock duga.


Tackskyldig idé är jag denna Chris Horner-artikel, men framförallt dessa två:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning: DN; GP
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 comments:

  1. Jag har ringt snickarna så mitt skyddsrum bör vara färdigbyggt till den kommande helgen. Gör ett ROT-avdrag på det också :)

    ReplyDelete
  2. Hej.

    Vill bara tipsa dig om detta inlägg:
    http://dark-and-green.blogspot.com/2009/07/klimatforesprakarna-och.html

    ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´