Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Saturday, March 28, 2009

Brittisk minister: Vindkraftskritik socialt oacceptabelt

winterra_turbineth0_etp-0212-05-0112_141756.jpgSåg igår en artikel om satsningar på vindkraftverk på tak. Förutom bl a oljud och usel ekonomi bryr man sig tydligen inte det minsta om is-projektiler som de på bilden till höger, vilka nämndes här.

I samband med premiären av filmen The Age of Stupid -- vilken går ut på att en som bygger vindkraftverk hade kunnat rädda världen om denne inte stoppats av sådant som miljöprövning (här om en bra recension) -- gick enligt The Telegraph ingen mindre än Storbritanniens energi- och klimatminister, Ed Miliband, ut med budskapet att de som motsätter sig vindkraft är "socially unacceptable". Uppenbarligen en uppmaning till stigmatisering av de som, hur goda argumenten än är, har fel åsikt. Detta i frihetsbastionen Storbritannien samt efter att miljögrupper kritiserat vindkraftetablering. Skulle iofs inte bli så förvånad om Maud Olofsson eller Andreas Carlgren sa något liknande vid premiären av en ekofascistisk propagandafilm.

Detta är väl även i linje med det Brendan O’Neill i en artikel i Spiked visar förekommer inom psykosocial forskning där "Climate Change Denial" klassas som mental störning.

Ointresse för saklig diskussion hos de som företräder antropogen uppvärmning kan nog ha ökat samtidigt som såna här fascistiska tilltag blivit vanligare. Jag tänker dock fortsätta att skriva om vetenskap och ekonomi/politik snarare än tendenser till (politisk-religiös) grön fascism, men tyckte detta förtjänade att nämnas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´