Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Thursday, March 12, 2009

Alliansens visionära miljöpolitik...

Allians för Sverige:

"storskalig och offensiv satsning på förnybara energikällor" "konvertera om bilparken"


Se gärna Danne Nordling: Vem bemöter klimatfundamentalisterna?
"Alla politiska partier tävlar om att framstå som de mest aktivistiska i klimatpolitiken. Vem företräder oppositionen? Man kan både ifrågasätta den sakliga grunden för AGW-teorin - att människan nästan helt orsakar uppvärmningen genom GHG-utsläpp (växthusgaser) - och att den mest angelägna åtgärden inte är minskade utsläpp utan minskad småskalig förbränning av biomassa (reducera de bruna molnen).

Det borde åtminstone finnas en opposition mot den fundamentalistiska tron att Sverige genom att plåga sig självt skall kunna bli ett föregångsland. Vilket politiskt parti eller intresseorganisation företräder den uppfattningen? Tom demonstrationspolitik borde ersättas med krav på internationellt samarbete för gemensamt vidtagna åtgärder för begränsningar av utsläppen."

Jag är rädd för att den intellektuella förmågan hos miljöminister Andreas Carlgren (vars utbildning jag hört sägas ska vara någon termin på en lärarutbildning), och kanske även hos Reinfeldt, är att man kan göra både och -- både skjuta sig i foten med meningslös nationell symbolpolitik och söka optimera utsläppsminskning internationellt. Går inte. Symbolpolitik och effektiv optimering är oförenliga motsatser som inte kan trianguleras eller dialektiskt förenas; en föreställning som kanske spökar, om de nu alls tänker och inte billigt röstmaximerar "på känsla"?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning: SvD; DN; Sydsvenskan; MiljöAktuellt;
Andra bloggar om: , , , , , ,

5 comments:

 1. Ska kanske säga att min första känsla var att illustrera klimatproppen med en dödskalle (en känsla när jag läste om den), men att jag mesade ut med collaget.

  Apropå collagets (och förstås klimatproppens) innehåll kan sägas att vindkraft subventioneras med ungefär elpriset (100%), då produktionskostnaden är cirka dubbelt så hög som för kärnkraft (förutom alla dess nackdelar som förstörare av natur och landskap, hälsofarliga ljud med mera), samt att den pyttelilla bilen på bilden är en Reva, som går i 4 mil på en laddning, har topphastighet 75 km/h och kostar knappt 200 000 kronor (billigare än en liten Think-elbil, som kostar 300 000 kronor).

  Vidare kan sägas att isbjörnen kommer att trivas -- eller i alla fall få det kallare --, med tanke på kylan som kommande svaga solcykler och en s a s negativ fas i PDO antas ge, f ö samtidigt med negativ fas i AMO. PDO och AMO är periodisk oscillation i havsströmmars mönster, där PDO har en kraftig effekt på klimatet globalt medan effekten av AMO är mindre.

  Var nog inget mer? Maila gärna om ni undrar nåt, har tips eller om vad som helst.

  -
  Känns nästan lite tradigt att skriva om denna idioti -- t ex att förklara varför regeringens förslag dels knäcker ekonomin och dels likt etanolsatsningen är rent miljövansinne.

  Man kan skriva om det till leda, men hur kommer man åt det? Ska man inbjuda politiker att svara i bloggposternas kommentarer (testades här). Attackera enskilda politiker hårt i poster och inbjuda dem att svara? Skriva på Newsmill istället för på bloggen? Annat?

  Alla idéer välkomna!

  ReplyDelete
 2. Apropå collagets ringlande arbetslöshetskö. Någon som har något hum om vad klimatproppen kostar oss ekonomiskt?

  ReplyDelete
 3. Bästa bilden på länge!

  Klimatpolitiken som Alliansen genomför (som oppositionen förmodligen skulle ha bräckt med råga om de satt i regering med MP) kommer ödelägga Sveriges basindustri och kosta oss enorma summor.

  ReplyDelete
 4. Tack Skeptikern! Känner mig som en Andy Warhol med MS Paint!

  Att detta kommer att kosta mycket är säkert. Om vindkraftutbyggnaden fundamentalistiskt genomförs blir kostnaden sådan att industrin får det kämpigt. Mitt intryck är att Maud/Centerpartiet blir sura om inte vårt landskap peppras med gigantiska snurror innan ny kärnkraft byggs. :-/

  ReplyDelete
 5. Efter bilindustrins avveckling i Sverige står övrig basindustri på tur. Stål och pappersmassa ligger illa till när deras nödvändiga elektricitet inte kommer kunna levereras under stabila förhållanden utan med vindsnurror.

  Antingen flyttar de sin verksamhet till Finland (eller Kina) eller så läggs alltihopa i malpåse. Kvar har vi en massa icke exporterande tjänsteföretag och en rad politiker som inte fattar hur miljöpolitiken krossade landets välståndsproducerande företag.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´