Växer just nu sprickorna i det med propaganda skapade tankebygget att vi människor styr klimatet och gör planeten alltför varm? En klarsynt artikel från Kanada:
"...many scientists "are now searching for a way to back out quietly" from global-warming fearmongering, "without having their professional careers ruined."
[...] The crux of it is that major research grants and, in this country, prestigious Canada Research Chairs, have been awarded on the assumption something must be done to stop CO2 from destroying the world."
När får vi läsa något liknande i våra svenska medier?
Det i artikeln beskrivna dilemmat för forskare borde väl även gälla journalister. Hur misslyckade måste prognoser för påhittet att våra CO2-utsläpp styr klimatet visa sig bli för att våra medier -- som med undantag av föredömliga SR:s vetenskapsredaktion inte bredare täckt klimatforskning -- ska överge den krampaktiga trosbekännelsen att CO2-utsläpp styr klimat och hotar oss och livet på jorden?
DN:s Karin Bojs uppger att hon 2009 ska köra hårt med att CO2 försurar haven. Det är förstås en viktigt miljöfråga att besvara, men min förväntan på Bojs saklighet är inte... Den CO2 som hittills tillförts hav och atmosfär motsvarar under 1 procent av mängden CO2 i hav och atmosfär, och på 100 år bör den komma att motsvara cirka 2 procent. Ett svar på frågan om haven kan ta hand om det borde nog delvis antydas i historiska CO2-data.
(HT: An Honest Climate Debate)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning om klimat: Sydsvenskan; SvD
Andra bloggar om: vetenskap, klimat, klimatet, konsensus, klimatförändring, klimatförändringar, växthuseffekten, media, mediekritik, Australien
Jag undrar om det är möjligt att backa från CO2-teorin nu när den har upphöjts till grundlag. Men förhoppningen är självklart att forskarna kryper till korset och börjar titta på solen i stället för på koldioxiden :)
ReplyDelete