Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Sunday, November 23, 2008

Klasskamp Marx misstag -- nu klimatkris

Såg på KulturExpressen ett av Per Svensson lett (Björn af Kleen satt tyst) studiosamtal, Det våras för Marx, där Peppe Engberg, Nina Björk och Björn Linell diskuterade marxism. Tycker att programmet saknade nerv. Marxisten Linell, syndikalisten Björk och f d kommunisten Peppe hade kafferep där sådant som att Marx kunnat rädda världen från Sovjet (sic) eller att en större välfärdsstat behövs och att numera även nyliberaler menar det (sic!) kläcks utan tillstymmelse till mothugg.

ankan.jpgNoterade dock något för bloggen relevant. Marxisten Ankan menar i en monolog att Marx och Freud alltid återuppstår från de döda på grund av Marx hegelska dialektik och Freuds upptäckt av det omedvetna, samt fortsätter:

"Marx förutsåg att kapitalismen enligt dialektikens lag skulle falla sönder av sina inre motsägelser, men han trodde felaktigt att sönderfallet skulle drivas fram av klasskampen. Den finanskris som vi ser i dag är naturligtvis inte början på något sammanbrott. Nej, den kraft som kommer att få kapitalismen på fall -- med undantag för den ovältbara dockan Johan Norberg -- är naturen själv, den som nu hotfullt mullrar i horisonten i form av klimatförändringar."

Efterföljande minut svarar marxisten Björn Linell på frågan om man kan tänka bort Marx med denna motfråga:
"Kan vi tänka bort Kristus från den kristan kyrkan?"

Religionen marxism hoppas på klimatet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´