Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Monday, July 21, 2008

Övertygad tvingades ändra sig


Läs gärna David Evans artikel, "No smoking hot spot", i The Australian.

Sammanfattning:

Evans arbetade på Australian Greenhouse Office med att ta fram modeller för att mäta hur Australien uppfyller Kyotos krav på CO-utsläpp och trodde att CO2 orsakade global uppvärmning, och skriver att man uppfattade att man arbetade på att rädda världen. Nu skriver han:

"Men sedan 1999 har nya bevis allvarligt försvagat idén att emisisoner av koldioxid är huvudorsaken till global uppvärmning, och 2007 fanns i stort sett de slutgiltiga bevisen för att koldioxid endast spelar en mindre roll och inte var huvudorsak till senaste tidens globala uppvärmning. Som Lord Keynes berömda fras. 'När fakta förändras, förändrar jag min uppfattning. Vad gör du, sir?' "

Evans nämner fyra "basic facts" som "most of the public and our decision makers are not aware of":
  • "The greenhouse signature is missing." (Klimatmodeller som antar att växthusgaser är orsaken matchar inte uppmätt verklighet.)

  • "Det finns inget bevis som stöder idén att koldioxidutsläpp orsakar signifikant global uppvärmning. Inga."

  • "Satelliterna som mäter världens temperatur säger alla att uppvärmningstrenden slutade 2001, och att temperaturen fallit ungefär 0,6 grader de senaste åren (till 1980 års temperatur)."

  • "...iskärnor visar att senaste ... halvmiljonen år har temperaturhöjningar inträffat i genomsnitt 800 år innan åtföljande ökning av atmosfärisk koldioxid."

50 miljarder dollar har utan bevis för att koldioxid orsakar global uppvärmning satsats för att motverka global uppvärmning, och Evans avslutar:
"Ansvaret borde ligga på dem som önskar att förändra saker att presentera bevis för varför förändringar är nödvändiga. Australiska allmänheten kommer till slut ändå att få bevisen beskrivna, så det kan ju vara lika bra att beskriva dem innan ekonomin kvaddas."


--------------------------------------------------------------------------------
Twingly-länk:
Sydsvenskan positiv till - som Gore föreslagit - att politiker styr ekonomin så att på några få år oljeberoendet upphör. Tror att det är nästa ekonomiska boom (tror jag med, men mer "ka-boom"...) och kallar det att rädda världen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´