Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, June 16, 2009

TV-klipp om vindkraft i Kanada

CTV:s W-FIVE hade för ett halvår sedan ett avsnitt om opposition mot vindkraftutbyggnad i Kanada. Programmet finns att se här och är av två delar, cirka 10 minuter vardera, där den andra delen följer automatiskt. Programmets hemsida.

I den andra delen tas bl a upp hur utbyggnad splittrat ett landsbygdssamhälle. En förespråkare menar att motståndet är temporärt mot modernisering, just som när telefon- och elledningar kom. Man kan undra vad det moderna är med ur elproduktionssynpunkt dyra och marginella kraftverk, vilka Frankrikes medicinska akademi inte anser bör byggas inom 1.5 km från bostäder och som Dr Nina Pierpont, som utrett vindkraftens hälsoproblem [1], inte anser bör få byggas närmare än 3 kilometer (2 miles) från bostäder.

Man kan undra om splittrande av samhällen även kan ses som en följd av subventionerad verksamhet och ett planekonomiskt inslag...

I Italien lär förresten maffian ha tagit över vindkraften. Här i Sverige kanske LRF positionerar sig, som de gjorde för etanolen? Hittills har kanske LRF varit mest konsulterande, men idag går de visst tillsammans med SNF ut i ett upprop för att höja Sveriges ambition om förnybar energi (vilken redan är 49 TWh 2030, dvs 1/3 av elproduktionen och helt orealistiskt).

Jordbrukstidningen ATL:

"Produktionen av vindkraft på [Gotland] kan komma att omsätta lika mycket pengar som turismen eller jordbruket".
Men blir det lika mycket turism kvar med 650 vindkraftverk utmed kusterna och kan inte bidragsmottagande bönder riskera att passiviseras?


-----
[1] Dr Nina Pierpont skriver på sin sida Wind Turbine Syndrome om de negativa effekter vindkraft har på hälsan.


Skrolla genom andra vindkraftinlägg på bloggen här.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Twinglytillbakalänkning: DN; SvD; SDS; YA; YA; KB; HD; SkD; DS
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´