Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, June 23, 2009

Sex vindkraftverk, lögner och fotomontage

I förra bloggposten citerades ur en artikel i Hallandsposten, där de som projekterade vindkraft visade lokalbefolkningen fotomontage på hur vindkraft skulle komma att se ut men där inga vindkraftverk syntes utan påstods ha hamnat bakom träd med mera...

I en insändare i samma tidning beskrivs hur vindkraftsprojektören vid en annan planerad vindkraftspark presenterat fotomontage där inte heller vindkraftverk synts, utan man påstått att de hamnat bakom träd på fotot men även inför ortsbefolkningen bedyrat att de inte skulle komma att se några vindkraftverk.

Insändarskribenten lokaliserade dock platsen där fotografiet tagits och tog sig dit med egen kamera. Han tog ett par kliv åt sidan från den position där fotot i det så kallade fotomontaget tagits, så att inga träd skymde utsikten, och såg en 60 meter hög vindmast.

Jag snodde nu insändarskribentens foto så att jag exklusivt kan publicera hur ett av de sex 150 meter höga vindkraftverken faktiskt -- tro det eller ej! -- eventuellt kan komma att synas...Då jag inser att det tunga konsultuppdrag jag nu utfört måste vara värt minst 350 000 kronor ber jag vindkraftsprojektören att vänligen sända beloppet via PayPal och gula knappen uppe till höger i bloggen. Jag kan dock i stor ödmjukhet nöja mig med 400 kronor. Tack på förhand!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Twinglytillbakalänkning: SDS
Andra bloggar om: , , , , , ,

3 comments:

 1. Tack Skeptikern!

  Kunde inte låta bli när jag läst det. Verkligheten överträffar ju värsta dramat och att göra dramakomedi är kanske bästa motmedlet...

  Inte så erotiskt som rubriken utlovar, men vissa lär ju anse att vindkraft, fula Prisubilar och sånt är sexigt. Vad kallas den läggningen?

  ReplyDelete
 2. Lite positivt:

  Kristiandstadsbladet om att en KD-politiker tar ställning mot nya beslut om vindkraftutbyggnad (bl a i Huaröd).

  En nobelpristagare i fysik, Jack Steinberger, förstår de hopplösa brister vindkraft anser att utbyggnad bör stoppas. Argument bl a att rädda klimatfrågan. CNET; Green Diary. Han är visst för solkraft i Sahara och anser att den går att göra till samma pris som fossilkraft. Jag tvivlar, på kort sikt. Solvärme för uppvärmning av vatten kan nog redan vara ganska ekonomiskt.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´