Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, May 19, 2009

Hej matematik!

Kunde bara inte låta bli att sätta följande lilla scoop, bloggat av Johan Ingerö, på pränt:

Hej Matematik!

Om någon undrar varför vänsterblocket sågar Folkpartiets förslag om elitklasser i matematik:

I morse debatterade Miljöpartiets Bodil Ceballos och Moderaternas Susanna Haby utsläppen av koldioxid. Miljöpartiet anser att utsläppen bör minska med åttio procent. Detta vill Ceballos uppnå genom att EU och övriga världen minskar sina respektive utsläpp med fyrtio procent var....

I Johans post finns länken till P1-intervjun.

-

video_maria.jpgLite reality: Att minska våra CO2-utsläpp med miljöpartiets 80 procent på 11 år (till 2020) ska visst motsvara högst Amishfolkets utsläpp av CO2, som USA:s befolkning omkring 1860, eller ungefär som utsläppen per capita i Afrika (*).

På 11 år! Imagine.

[OBS! Rättelse: Miljöpartiets minskning är bara 40 procent inom EU. Resten avser man minska utomlands, så matematiken lär stämma (men det var en oförmodad tolkning då Miljöpartiet kritiserat alliansen för att räkna in utsläppsminskning utomlands).]

Det diskuterade EU-målet, 30 procent, är redan det dramatiskt och lär vara mycket riskfullt för ekonomin! Inte minst om den ska åstadkommas med dyra men närmast verkningslösa politiska åtgärder för bl a vindkraft och etanol.


------
(*) Tabell på per capita-utsläpp i länder, Latinamerika och Afrika här. Tyvärr är källan oklar, men proportion mellan flera länder är enligt vad jag känner till.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 comments:

 1. Visst! :)

  Men miljöpartiets förslag är visst att EU tillgodoräknar sig minskning i andra länder. Det är alltså vad 40 procent utanför EU står för. (Ska rätta det.) Men då MP kritiserar regeringen för att räkna minskning i andra länder är det lite oväntat.

  Positivt och vad som gör att man kan sova på natten är väl att vanliga aktörer i samhället kommer att motarbeta politiker när det står klart vad detta innebär -- och om bubblan samtidigt spricker... Men ju mer dumheter de hinner ta sig till... Sen vägrar de ju att erkänna vetenskapen utan håller sig till dogmen, IPCC:s påstådda konsensus.

  Men det finns nog stark negativ återkoppling i dessa politikerlöften, vill jag tro!


  (Tänkte annars läsa på och skriva om Miskolczi, men det vore även bra att beskriva de personer som arbetat med förberedelserna för Köpenhamn; det är nåt som birde upp som scoop i media, och är väl inte för sent än eftersom besluten tas senare -- hade vart kul om man kunnat få nåt för det man gör. Det skulle i alla fall uppmuntra...)

  ReplyDelete
 2. Alltså negativ återkoppling i hur långt man kommer med de fantasifulla utsläppsmålen. De som ansvarar för värme kommer att dra in fossilvärme om de märker att t ex 100% solvärme inte funkar, som för solvärmda huset jag nämnde där vattenledningar frös. Och pengar kommer att sina till dyr klen teknik. Troligtvis blir folk förbannade när lögnen kraschar.

  (Men om skador på ekonomin dämpas eller förstärks vet jag inte...)

  Men vissa aktörer i detta vill nog mest ha vänsterpolitiken och ett politisk styrt samhälle då det är deras ideologi. Tyvärr läser idag ickesocialistiska klimatpolitiker litteratur av vänsteralarmister och tror det är vetenskap. Så om man bara kunde få dem att fatta att den alarmismen är båg.

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´