Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Saturday, November 1, 2008

Is-notis

Så här ser Arktis isutbredning (yta med minst 15 procents istäckning) ut just nu, jämfört 2007 samt genomsnittet 1979-2007.

ssmi1_ice_area
(IJIS; Anthony Watts)


Arktis isarea (beräknad isyta) i nedanstående diagram. Ökning sedan samma tid förra året är över en miljon kvadratkilometer. Genomsnitt gäller här 1979-2000.

current365_20081101
(Cryosphere, Illinois University)


Undrar när Karin Bojs kommentar kommer? Den om att vi trots denna istillväxt är dömda till Ragnarök på grund av Arktis issmältning.


Man kan förresten tycka att media skulle kunna släppa lite på sin envishet att inte skriva om risken för en liten istid. Ser att antagligen mestadels radioamatörer på sajten solarcycle24.com i en poll röstat så här om huruvida vi står inför global cooling:

cooling_poll


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkning: Sydsvenskan: Recension av Vanishing World, fotobok och "larmrapport" om Arktis; DN: Artikel om att klimatet inte fokuseras i kristider; DN: Artikel om att Reinfeldt talar om klimat i kristider
Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 comments:

 1. Det är lite märkligt att det inte görs någon opinionsundersökning bland folk i allmänhet vad gäller klimatfrågan.

  ReplyDelete
 2. Så sant! Någon ren opinionsundersökning om klimattron har jag inte sett.

  Antagligen anser de som säger att "science is settled" och menar att de som uttrycker skepsis är som förintelseförnekare att såna undersökningar bör bannlysas.

  Jag såg för ungefär ett halvår sen en undersökning i The Economist som rörde USA och Europa. Där vill jag minnas att man inte påverkades i sin vardag trots att grovt 2/3 sa sig tro att CO2 är ett klimathot. Rätt olika vill jag minnas åsikter var mellan européer och amerikaner.

  Har nog kvar tidningen och kan lägga upp en bildfil senare - inom ett par dagar...

  ReplyDelete

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´