Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Tuesday, September 23, 2008

Lite läsning om kärnkraft

Längre ned ett par läsvärda dokument om kärnkraft.

Det talas ju om att Sverige förlorat kompetens på kärnkraftområdet. Här och här beskrevs bristen på kärnkraftsingenjörer.

Kärnkraft är bra för miljön, vare sig man tror på global uppvärmning eller inte, med minimal påverkan på naturen. Nybyggnadsförbudet behöver nog röjas undan för att företag och personer ska våga satsa. Jag tror att Reinfeldt/Borg måste släppa ett übertaktiskt tillmötesgående av miljöpartiet och centerpartiets kvarvarande tendens av "68-centern" (apologeten Lennart Daléus är nog ett typfall av det senare).

I mediernas antikärnkraft-propaganda sägs numera att de som arbetar med uranbrytning har högre cancerfrekvens än befolkningssnittet, men cancerfrekvens för gruvarbetare där inte uran bryts är också högre. Johan Simu påpekade här att det är 10 gånger högre radioaktiv strålning i Kirunagruvan än det exempel av uranbrytning SVT:s Uppdrag Propaganda Granskning använde. Det är alltså inte troligt att kärnkraft ger ett par döda gruvarbetare per år, men när det gäller vattenkraft vet vi att brustna Banqiao-dammen i Kina orsakade ofattbara 170000 döda och 6 miljoner förstörda byggnader. Hur ofta belyser medierna risken med vattenkraft?


Nåväl. Här är den intressanta läsningen om kärnkraft (från MFK):

---------------------------------------------------------------------------------------
Kärnkraft i tillbakalänkande Twinglymedia:
SvD; Dagen; MiljöAktellt; ETC; VA; Dagens PS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´