Hem / Filmer / Feedback|tips / Uppdaterat (Sajt mer aktiv januari 2008-september 2011. Har haft ca 320 000 sidvisningar.)
Diverse i media:
klimat, klimatforskare, climate, koldioxid, solaktivitet. (Skapa nyhetsbox här.)

Friday, February 29, 2008

Tre notiser -- inkl vår man i Uganda

Notis 1. I Australien kommer det snö på sommaren. Se NEWS.com.au


(Tips.)Notis 2. Aftonbladets WWF-snubbe just nu är Allan Carlson. Vår klimatman i Uganda tog sig an att bestiga Rwenzoribergen för att "förmedla vad som sker till myndigheter och omvärlden" men kom att frysa under ett våldsamt snöoväder:

"En råkall vind blåser och det snöar igen, vi drar oss tillbaka för att krypa ner i sovsäckarna och killarna i grottan petar på mer ved för att hålla värmen."Idag skriver Allan i sin blogg att han är mållös för diverse saker. Babblar på med lös hänvisning till de 7 år som dricksvatten finns kvar i Uganda, som hans artikelserie började med, samt ojar sig obligatoriskt om att han är en priveligierad västerlänning. Javisst, och representerar WWF som ställer till med regnskogsvandalism och svält genom att förorda biobränslen (källor: WWF-rapport (PDF), LA Times och tidigare post) samt lurar barn att bli isbjörnsfaddrar. Men han publicerar inte kommentarer med fakta på bloggen, eftersom han valt att profitera på klimat-massrörelsen. (Jag tror förresten att en viktig aspekt av miljörörelsen är just massrörelse, idémässigt i socialistisk tradition där konformism undertrycker ett s a s öppet kunskapsklimat.) I sitt profiterande tycks inte Allan vilja att det i hans bloggkommentarer nämns att många i världen idag dör av kyla. Det har jag inte heller sett mycket av i våra medier, men en rysk nyhetsbyrå rapporterar nu att 1300 dött av kyla bara i Afghanistan. (Tips.)

(Jag kommer förresten inte från misstanken att medierna skulle ha skrivit om dagens unikt låga solaktivitet om det inte varit för att man inte vill ta upp det många anser (och man själv kanske inser?) är en viktig orsak till jordens nedkylning. Man presenterar inte ens teorin, cosmoclimatology. Melanie Phillips noterar mediernas frostiga tystnad. Uppdatering: Sökte på "afghanistan" på bbc.co.uk i februari och hittade en artikel om kylan. DN hade inget, men SvD den 9:e februati en artikel om köldkatastrofens omfattning.)

Allan Carlson drar diverse skrönor om hur allt drastiskt ändras och avslutar med att ugandierna har skräck i sina ögon. Har de skräck för något är det nog kylan eller det profiterande ufo som ser på dem.

Vår WWF:are gnäller även om glaciärer på ett bergsmassiv, men det lär ju likt närliggande Kilimanjaro ha minskat under det att temperaturen på de höjderna sjunkit de senaste decennierna. Referens till vetenskapen här. Tydligen har Kilimanjaro nu täckts av snö, och det vore ju kul -- fastän nu glaciärerförändringar inte har med temperatur att göra, vilket WWF och Al Gore vägrar fatta -- om Allan kunnat visa äldre och dagsaktuella bilder av det berg han vandrat på.Notis 3. På norra halvklotet förmådde inte Texas vindkraftsverk leverera i den loja vinden samtidigt som kyla och kvällens inträde ökade energibehovet. Leverans till kunder stoppades och en nödläges-beredskap för elnätet lades direkt på den andra nivån. Allt enligt Reuters.


(Tips.)


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Anonyma, hitta på och ange signatur. Annars gäller att någorlunda hålla sig till ämnet och visa vanlig hyfs.

Note: Only a member of this blog may post a comment.


 
´´´´´